Workshop Lenormand 1, basis

In de workshop van één dag worden de volgende onderwerpen behandeld en vind je antwoord op de volgende vragen:

 • Welke betekenissen heeft een kaart, vanuit de afbeelding bepaald?
 • Wat zijn persoonskaarten en hoe werk ik daarmee?
 • Wat kan ik doen met het medaillon of het versje als dit op mijn Lenormandkaart staat?
 • Hoe weet ik welke betekenis van toepassing is aan de hand van vraag, positie en omringende kaarten?
 • Wanneer heeft een kaart een positieve of negatieve betekenis en hoe bepaal ik dat in een kaartlegging?
 • Hoe kies of ontwerp ik een kaartlegging om antwoord op mijn vragen te vinden?
 • Hoe combineer ik twee of meerdere kaarten?
 • Hoe weeg ik kaarten links en rechts? Is dit altijd verleden, toekomst?
 • Hoe weeg ik de kaarten boven en onder en hoe duid ik deze in combinaties?
 • Werken met diagonalen vanuit de persoonskaart.
 • Hoe en wanneer tel ik kaarten door om nog meer inzicht te verkrijgen?
 • Wat zijn de valkuilen bij kaartlezen en hoe voorkom ik deze?
 • Kaartleggingen die aan bod komen zijn onder meer: tweekaartslegging, keuzelegging, verleden-heden-toekomst, de vierkantslegging en het Keltische Kruis. De vierkantslegging geeft een korte introductie op de Grote Legging. De Grote Legging zelf wordt op een aparte cursusdag behandeld.
 • Het is een pittige workshop/cursus boordevol informatie en oefeningen. Je kunt thuis meteen aan de slag.

Voor de duidelijkheid. Deze cursus is gericht op het léren kaartlezen. Hoewel je de kaarten voor jezelf duidt, gaat het in deze cursus niet om persoonlijke antwoorden en uitgebreide gesprekken over je leven, maar om de methodiek om antwoorden te vinden via kaartlezen. Persoonlijke duidingen binnen een groep doen, kost gewoonweg te veel tijd. Wel noteer jij je kaartlezing in een werkboekje, zodat je er later nog eens op kunt studeren.

Praktische informatie.

 • Basiscursus Eext één hele dag op zaterdag 13 april 2019. 
 • Tevens is er een basiscursus op zaterdag 12 oktober 2019.

Tijd van 10.00-16.30/17.00 uur. Je kunt de dag erop eventueel de cursus Grote Legging volgen, maar de beide cursussen zijn ook los te boeken. 

Kosten basiscursus € 110,00 inclusief syllabus, een setje kaarten, koffie en thee en lunch. Lees de voorwaarden voor inschrijving en betaling. 

In Eext is volop gelegenheid tot overnachten, ook als je meteen de cursusdag over de Grote Legging wilt volgen op zondag 14 april 2019. Vroegboekkorting en combinatiekorting zijn mogelijk. 

Is Eext je te ver, dan kun je nog een thuiscursus volgen (schriftelijk onderwijs) die opleidt tot professioneel kaartlezer. Natuurlijk kun je ook het handboek Lenormandkaarten kopen.

Recensies Lenormand basiscursus

27-05-2018: Ik heb de tweedaagse cursus Lenormand (basis plus grote legging) bij Renée gevolgd. Veel inzichten in mijzelf gekregen qua ontwikkeling spiritueel, op persoonlijk vlak en werkniveau. Renée is een warme persoonlijkheid, sensitief, en geeft op een deskundige, zorgvuldige manier uitleg. Kortom, twee fantastische dagen. Bedankt Renée. M.W. uit Roermond.

29-03-2017: Renée neemt je rustig en respectvol mee in de wereld van de Lenormandkaarten. Praktisch en altijd vanuit een liefdevolle en vragende houding worden de kaarten geduid. Op deze manier is een kaartenlegging een bijzondere en verdiepende stap op weg naar meer inzicht in jezelf en de beweging van de wereld die met je verbonden is. J.G.

03-12-2016 Bij Renée heb ik op  2 december 2016 de  workshop “basiscursus Lenormandkaarten” gevolgd en op 3 december de workshop “de Grote legging Lenormandkaarten”. Ik ben erg onder de indruk van Renée’s  kennis en haar  manier van uitleggen. Renée deed dit met erg veel enthousiasme, respect en kunde. Ik heb me in die twee dagen geen moment verveeld en het was geen moment saai; het was super interessant tot de laatste minuut. Er hing een fijne positieve sfeer en ook de inwendige mens werd goed verzorgd. Zowel de basiscursus als de grote legging is een absolute aanrader, ik heb er erg veel van opgestoken en ben blij dat ik het gedaan heb. Marianne uit Eindhoven. PS; ik vond de afstand geen enkel bezwaar; ik had een leuk hotelletje geboekt in de buurt. 

03-12-2016 De basiscursus is een pittige dag boordevol informatie voor zowel de beginnende als de gevorderde Lenormand kaartlezers. Renée heeft mij veel dingen laten zien, die ik nog niet wist. Ook het oefenen op elkaar was erg leuk en leerzaam. De dag vliegt voorbij en Renée zorgt ook voor een goed verzorgde lunch. Een ontzettend leuke ervaring. V.J. cursus 3 december 2016. 

2016Renée heeft mij met veel kennis en kunde, in een prettig tempo, geleerd hoe de Lenormandkaarten te hanteren en te duiden. Daarbij heeft ze me diverse Lenormand kaartleggingen aangeleerd: van klein tot groot. Theorie werd goed afgewisseld met praktijkoefeningen. De dag vloog om. Door het interessante onderwerp, maar zeker ook door de ontspannen sfeer en de goede verzorging. Voor geïnteresseerden in de Lenormandkaarten, is deze cursusdag echt een aanrader. S.M uit Hilversum.